ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ALLIANZ TO AIR ASIA

Στην Allianz Ασφαλισμένο το Αεροσκάφος της Air Asia

 

από - Δημοσιεύτηκε: στις 11:02 πμ

AIRASIA0404eΣύμφωνα με δηλώσεις από εκπροσώπους του ομίλου, η Allianz είναι η κύρια αντασφαλιστική εταιρεία του μοιραίου αεροσκάφους της Air Asia με 162 επιβάτες που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τις ακτές της Ινδονησίας. Αυτή είναι η τρίτη αεροπορική τραγωδία στην οποία η εν λόγω εταιρεία εμπλέκεται, αφού προηγουμένως ήταν και ο κύριος αντασφαλιστής στη πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό το Μάρτιο, καθώς και για την πτήση MH17, της ίδιας εταιρείας που καταρρίφθηκε τον Ιούλιο, ενώ πετούσε πάνω από την Ουκρανία.

Σε μια ηλεκτρονική δήλωση της Allianz, ο όμιλος επιβεβαίωσε ότι είχε αναλάβει επικεφαλής  της ασφαλιστικής κάλυψης του αεροσκάφους καθώς και της αστικής του ευθύνης, προσθέτοντας: «Είναι πάρα πολύ νωρίς για να σχολιάσουμε το περιστατικό … το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συμπαρασταθούμε και να προσευχηθούμε για  όλους εκείνους  που  επηρεάζονται από αυτή την  πτήση. «

Σύμφωνα με εκτιμήσεις γνωστής μεσιτικής εταιρείας ασφάλισης αεροσκαφών το εκτιμώμενο συνολικό κόστος θα εξαρτηθεί από τις απαιτήσεις των επιβατών και θα μπορούσε να είναι μεταξύ 100 εκατ. δολαρίων και 200 εκατ δολάρια, συμπεριλαμβανομένων περίπου 45 εκατ. δολαρίων από την ασφάλιση του αεροσκάφους.

Ο εταιρεία αρνήθηκε να δώσει παραπάνω πληροφορίες σχετικά με το ποσό που θα αναλάβει να αποζημιώσει ή να δώσει πληροφορίες σχετικά με τις υπόλοιπες εταιρείες που συμμετέχουν στην συναντασφάλιση.

Περιοχή Συνεργατών